A hajhullás és a hajritkulás olyan tünetek, melyeknek sokféle kiváltó oka lehet, ezek közül az 5
leggyakoribb kiváltó ok a következő:

 

TÁPANYAGHIÁNY 

Az első leggyakoribb oka a hajhullásnak és hajritkulásnak a tápanyaghiány. Például a hajas fejbőr mobil ásványi anyag készlettel rendelkezik, ezért a szervezet minden pillanatban, amikor hiányt szenved el, a fejtetőtől vonja el ezeket az ásványokat. A Natur Tanya® szerves szépségvitamin a legfontosabb 19 féle összetevővel készül, amire a hajnak és a hajas fejbőrnek mindenképp szüksége van! 

BELSŐ GYULLADÁSOK

A belső gyulladások nagyon gyakran okoznak hajhullást. A ligetszépe olaj gazdag jól szívódó gamma-linolénsavban, ami megfékezi a belső gyulladásokat. A GLA-t szervezetünk gyulladáscsökkentő anyagokká alakítja át, melyek csökkentik az olyan bőrpanaszokat is, mint a fekélyek, az akné, a rozácea, az ekcéma, a pikkelysömör vagy az atópiás dermatitisz, továbbá általánosan is javítják a bőr és a haj külső megjelenést. 

HORMONÁLIS EGYENSÚLYZAVAR

A hormonális változások szintén hajritkulással párosulnak. Uraknak fejtetői kopaszodás ellen segít a fűrészpálma azzal, hogy segít megakadályozni a tesztoszteron átalakulását dihidrotesztoszteronná (DHT), mely felelős a férfias típusú kopaszodásért. Számukra a fejtetői kopaszodás a jelzés, hogy vizsgáltassák meg prosztatájukat is! 

Hölgyeknél a menopauza és a PCOS panaszok szintén hajhullás és hajritkulás tünetekkel párosulhatnak. A Női egyensúly komplex a legtöbbet kutatott összetevőket tartalmazza, a legjobb forrásból, a legjobban hasznosuló formában, a legideálisabb mennyiségben, egymással szinergista hatással a női hormonális egyensúlyért. Még jobb, ha ligetszépe olajjal is kiegészül a kúra! 

PAJZSMIRIGY

A hajhullás gyakori kiváltó oka a pajzsmirigy nem megfelelő egészsége, itt általánosan 3 tápanyagra van szükség független, hogy alul- vagy túlműködő, esetleg autoimmun eredetű-e a pajzsmirigy panasz.  Ez a három pajzsmirigy alaptápanyag a szerves szelén, a szerves cink és D3-vitamin.

STRESSZ

Sajnos a stressz tovább növeli a tápanyaghiányt, fokozza a belső gyulladásokat és olyan vegyületeket szabadít fel a testben, melyek károsítják létfontosságú szerveink működését, mint a pajzsmirigy, a mellékvesék vagy éppen a máj. A stressz felfalja a B-vitaminokat is, ráadásul a B-vitaminok hiánya májpanaszokkal is párosul, ezért komolyan fontolóra kell venni hajhullás esetén a B-vitaminok pótlását.