Natur Tanya - Kalcium-Biszglicinát - 60 db

Állapot: Raktáron

Gyártó: Natur Tanya

Cikkszám: 5999565082109

Egységár: 67 Ft / darab

Szállítás: 4 napon belül


Natur Tanya KALCIUM-BISZGLICINÁT - világszabadalommal védett BioPerine és D3-vitamin 60 db
Adagolási javaslat: Az általános napi adag 1 tabletta két részletben (törővonal mentén kettétörve), lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. A személyre szabott adagolásnál azonban figyelembe kell venni a fogyasztó életkorát (pl. fejlődési és életkori szakaszok) és életmódját (sport, diétás program).

KALCIUM-BISZGLICINÁT

A kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobban felszívódik és magasabb a biohasznosulása a leggyakrabban használt szerves kalcium-citráttal vagy egyéb formákkal, például karbonáttal összehasonlítva. A jól hasznosuló szerves kalciumot további felszívódást elősegítő, világszabadalommal védett BioPerine® fekete bors kivonattal1 és D3-vitaminnal2 is dúsítottuk.

 • 181,8%-KAL JOBBAN FELSZÍVÓDIK A KALCIUM EGYÉB FORMÁIVAL SZEMBEN
 • VILÁGSZABADALOMMAL VÉDETT BIOPERINE® KIVONATTAL 
 • D3-VITAMINNAL
 • EGÉSZSÉGES CSONTOZAT ÉS FOGAZAT 
 • CSONTRITKULÁS, CSONTSŰRŰSÉG 
 • FOGSZUVASODÁS, FOG ÉS ÍNY EGÉSZSÉG 
 • INGERÜLETÁTVITEL AZ IDEGSEJTEKBEN 
 • EGÉSZSÉGES IZOMMŰKÖDÉS
 • IZOMGÖRCSÖK ELLENI FELLÉPÉS 
 • SEJTOSZTÓDÁSI FOLYAMATOK 
 • SEJTEK SPECIALIZÁCIÓJA
 • ENERGIATERMELŐ ANYAGCSERE-FOLYAMATOK
 • EMÉSZTŐENZIMEK NORMÁL MŰKÖDÉSE 
 • SAV-BÁZIS EGYENSÚLY 
 • NEM TARTALMAZ MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZERT, SZÍNEZÉKET ÉS AROMÁT GLUTÉNMENTES, LAKTÓZMENTES 
 • FÜGGETLEN, AKKREDITÁLT LABORBAN IS ELLENŐRZÖTT KALCIUM TARTALOM

Kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobb felszívódás és biohasznosulás

 

ÁTLAGOSAN 8-10 ÉVENTE A TELJES CSONTÁLLOMÁNYUNK KICSERÉLŐDIK, MELYNEK EGYIK FŐ ÉPÍTŐANYAGA A KALCIUM.

MILYEN ESETEK CSÖKKENTHETIK A KALCIUMSZINTET?

 • Kalciumban gazdag élelmiszerek kerülése, például laktóz-intolerancia, kazeinallergia és vegán életmód
 •  
 • Élvezeti szerek és/vagy savas táplálkozás, melynek kalciumelvonó hatása van a csontokból és fogakból (csontritkulás, fogszuvasodás)
 •  
 • Stressz hatására és korral, illetve emésztőrendszeri panaszok esetén csökken az étrendi kalcium felszívódás
 •  
 • A menopauza csontvesztéshez vezet, mivel az ösztrogéntermelés csökkenése csökkenti a kalcium felszívódását, és fokozza a vizeletből származó kalciumveszteséget
 •  
 • Gyermekeknek a növekedési periódus alatt fokozott kalcium ellátottságra van szükségük a csontszövetek megfelelő fejlődéséhez
 •  
 • Több kalciumra van szükség a terhesség és szoptatás időszakában
 • Fokozott kalciumbevitelt igényelnek a sportolók
 •  
 • Csonttöréseknél a kalcium nagyon fontos szerepet játszik a felépülési folyamatokban

A KALCIUM-BISZGLICINÁT JOBB BIOHASZNOSULÁSSAL RENDELKEZIK A SZERVES KALCIUM SÓVAL (KALCIUM-CITRÁT) ÖSSZEHASONLÍTVA.

NATUR TANYA® KALCIUM-BISZGLICINÁT ÖSSZETEVŐK

KALCIUM

A kalcium szerepet játszik a sejtosztódási folyamatokban és a sejtek specializációjában. A kalcium részt vesz a normál ingerületátvitelben, a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban. A kalcium szükséges az egészséges csontozat és fogazat fenntartásához, hozzájárul a normál izomműködéshez és az emésztőenzimek normál működéséhez. A kalcium segíti a B12-vitamin és a magnézium felszívódását.

A kalcium-biszglicinát előnyei

Molekuláris tulajdonságok

Fiziológiás előny

Stabilitás

Nem lép interakcióba étrendi inhibitorokkal (felszívódást gátló anyagokkal) (fitátok, oxalátok)

Kevesebb interakció más létfontosságú tápanyagokkal

Semleges töltés

Kevesebb gyomor-bélrendszeri mellékhatás

Megnövelt tolerálhatóság

Megnövelt biztonság

Alacsony molekulatömeg

Elkerüli az emésztési folyamatokat a felszívódás előtt

Az 1:2 fém (kalcium)-ligandum (glicin) arány korlátozza a fém felszívódását gátló étrendi inhibitorokkal való reakciót, és megakadályozza, hogy a fém részt vegyen az oxidációs reakciókban. (forrás: https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2008.718)

BIOPERINE®

A szinergista összetevők közül a BioPerine® egy 9 világszabadalommal védett természetes "termonutriens" hatóanyag, amit a Piper nigrum L. (feketebors) terméséből standardizálnak.

A 1BioPerine® fekete bors kivonat segíti a tápanyagok, köztük a kalcium biohasznosulását és nem engedi, hogy túl gyorsan emelkedjen meg a vérben a kalcium szint. A fekete bors gyümölcs kivonat támogatja az immunrendszer és a légzőrendszer egészségét, a női reprodukciós rendszer működését, antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik, segít fenntartani a természetes emésztőfunkciókat és támogatja a vérkeringést, az ereken és kapillárisokon keresztül.

D3-VITAMIN

2D3-vitamin hozzájárul a kalcium felszívódásához/hasznosulásához és a vér normál kalciumszintjének fenntartásához.

A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat, fogazat és az egészséges izomfunkció fenntartásához. A D-vitamin szerepet játszik a sejtosztódásban és hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

Forrás: https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2015.4101

A KALCIUM NAPI SZÜKSÉGLETE GYERMEKEK ÉS FELNŐTTEK ESETÉBEN

1-3 év között

700 mg

4-8 év között

1000 mg

9-20 év között (A kalciumfelszívódás és csontfejlődés legintenzívebb szakasza)

1300 mg

21-50 év között

1000 mg

51-70 év közötti férfiak

1000 mg

51-70 év közötti nők

1200 mg

70 feletti nők/férfiak

1200mg

Várandós és szoptató nők

1300 mg

Menopauza után nők

1500 mg

Aktív sportolók

1500 – 2000 mg

A MAGYAR LAKOSSÁG MINTEGY KÉTHARMADÁNAK A KALCIUMBEVITELE NEM ÉRI EL AZ AJÁNLÁST! (FORRÁS: 2019-ES ORSZÁGOS TÁPLÁLKOZÁSI ÉS TÁPLÁLTSÁGI ÁLLAPOT FELMÉRÉS)

A magyar lakosság mintegy kétharmadának a kalciumbevitele nem éri el az ajánlást!

KALCIUM FESZÍVÓDÁS – A KEVESEBB TÖBB!

A kalcium aktív transzport és passzív diffúzió révén szívódik fel a bélnyálkahártyán keresztül. Tanulmányokból kiderül, hogy a kalciumfelszívódás fordítottan arányos a bélben lévő kalcium koncentrációjával (Ireland és Fordtran, 1973) és az étrendi terheléssel (Heaney és mtsai., 1990).

 • Például, amikor 2 000 mg/nap kalciumtartalmú étrendhez szokott egészséges nőknél, a kalciumbevitelt két hétig a 2000 mg-ról, napi 300 mg-ra csökkentették, a kalcium egész testben történő visszatartása 27%-ról 37%-ra nőtt (Dawson).
 • A felszívódás 500 mg kalciumot tartalmazó étkezésből is csak 28 % volt (Heaney és mtsai., 1990).

Ez a szérum kalciumszintjének csökkenése, valamint a szérum PTH (parathormon) és 1,25(OH)2D koncentrációjának növekedése (Dawson-Hughes és mtsai., 1993).

KALCIUM ÉS D-VITAMIN

A kalcium felszívódását befolyásolja a D-vitamin státusz (Seamans és Cashman, 2009). A kalciumfelszívódás az élet során változik, a gyors növekedés időszakában magasabb, idős korban pedig alacsonyabb.

Becslések szerint gyermekeknél a felszívódás ingadozásának 3-3,5 %-a a testmagassággal függ össze, ami feltehetően a csontok növekedéséhez szükséges kalciumszükségletet tükrözi.

Az oxálsavban gazdag élelmiszerekből (pl. spenót és rebarbara) azonban rosszul szívódik fel a kalcium. Hasonlóképpen alacsony a felszívódás a magas fitinsavtartalmú élelmiszerekből (teljes kiőrlésű gabonafélék, hüvelyesek, diófélék, magvak) (IOM, 1997).

KALCIUM FORMÁK ÉS BIOHASZNOSULÁS

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL SZÁRMAZÓ KALCIUM FELSZÍVÓDÁSA FÜGG A KALCIUM FORMÁJÁTÓL.

 • A kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobban felszívódik és magasabb a biohasznosulása a leggyakrabban használt szerves kalcium-citráttal vagy egyéb formákkal, például karbonáttal összehasonlítva.

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL SZÁRMAZÓ KALCIUM FELSZÍVÓDÁSA FÜGG A KALCIUM ELFOGYASZTÁS IDŐPONTJÁTÓL.

 • Az esti kálcium táplálékkiegészítés jobbnak tűnik a csontritkulás megelőzése szempontjából, mintha reggel vennénk be, a csontforgalom cirkadián ritmusa miatt (csontlebontás (osteoblastok) és csontépülés, osteoclastok (RES elem)). 
   
 • A kalcium egyéb formái igénylik a gyomor savasságát, például a kalcium-karbonát éhgyomorra kevésbé szívódik fel. Az aklórhidriában [sósav (gyomorsav része) elválasztás hiánya a gyomorban] szenvedő egyének rosszul szívják fel a kalciumot a kalcium kevésbé oldódó formáiból, például a kalcium-karbonátból, kivéve, ha a táplálékkiegészítőt étkezés közben fogyasztják (Recker, 1985). A kalcium-biszglicinátot a napszak bármely időszakában elfogyaszthatjuk, ugyanúgy felszívódik, de mivel feketebors kivonat és D-vitamin is kísérik, étkezés közben fogyasztva lesz még hatékonyabb.

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐKBŐL SZÁRMAZÓ KALCIUM FELSZÍVÓDÁSA FÜGG A KALCIUM ADAGTÓL: AZ ÉTKEZÉSHEZ ADOTT KISEBB ADAGOK JOBBAN FELSZÍVÓDNAK (HEANEY, 1991).

 • A napi 500 mg feletti kalcium adagok csökkenthetik a kalcium felszívódásának hatékonyságát az étrend-kiegészítőkből. Forrás: Wiria, M., Tran, H. M., Nguyen, P. H. B., Valencia, O., Dutta, S., & Pouteau, E. (2020). Relative bioavailability and pharmacokinetic comparison of calcium glucoheptonate with calcium carbonate. Pharmacology research & perspectives, 8(2), e00589. https://doi.org/10.1002/prp2.589
 • A táplálékkiegészítőkből származó kalcium felszívódásának hatékonysága akkor a legnagyobb, ha a kalciumot 500 mg (12,5 mmol) vagy annál kisebb dózisban vesszük be. forrás: Institute of Medicine (US) Standing Committee on the Scientific Evaluation of Dietary Reference Intakes. Dietary Reference Intakes for Calcium, Phosphorus, Magnesium, Vitamin D, and Fluoride. Washington (DC): National Academies Press (US); 1997. 4, Calcium. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK109827/

A valódi kalcium felszívódását a bevitt terhelés nagyságának függvényében vizsgálták egészséges nőknél, étkezési körülmények között és 15-500 mg kalcium terhelés mellett. A felszívódási sebesség fordítottan arányos a bevitt kalcium mennyiségével. A legalacsonyabb dózisnál a felszívódás átlagosan 64%, a legmagasabbnál 28,6%-os volt. (függőleges oszlop: felszívódott frakció, vízszintes sor: kalcium töltés (mg).

A kalcium felszívódása függ a kalcium adagtól, a kisebb kalcium adag jobb

A TANULMÁNYBAN TALÁLT PARAMÉTEREK FELHASZNÁLÁSÁVAL A KUTATÓK A KÖVETKEZŐ KALCIUM-FELSZÍVÓDÁSI HATÉKONYSÁGOT LÁTTÁK:

Napi 500 mg kalcium csökkentheti a kalcium felszívódását

forrás: Heaney, R. P., Weaver, C. M., & Fitzsimmons, M. L. (1990). Influence of calcium load on absorption fraction. Journal of bone and mineral research: the official journal of the American Society for Bone and Mineral Research, 5(11), 1135–1138.

Ha csak azt a példát nézzük, hogy 500 mg kalcium 2 részletben elfogyasztva 7%-kal jobb felszívódási hatékonysággal rendelkezik, mint egyetlen dózissal, nagy különbségeket láthatunk.

MIÉRT FORMULÁZTUK 300 MG/NAP DÓZISBAN KALCIUM-BISZGLICINÁT TERMÉKÜNKET?

A legtöbb táplálékkiegészítő cég általában nagy mennyiségű kalciumot kínál tablettánként/kapszulánként olyan adagolási formákban, amelyek egyetlen bevétellel biztosítják a szükséges napi bevitelt. A felszívódás-hatékonysági kutatások alapján úgy tűnik, hogy a leghatékonyabb kalcium-kiegészítő program kisebb, osztott dózisokból állna, szemben a nagyobb egyszeri adagokkal. Adagonként több kalcium nem feltétlenül jobb. (forrás: (https://balchem.com/human-nutrition-health/blog/calcium-supplementation-not-as-easy-as-advertised/)

AZ ELMÉLETI TERMÉKFEJLESZTÉS SORÁN 20 FÉLE KALCIUM VEGYÜLETI FORMÁT ÉRTÉKELTÜNK ÉS VETETTÜNK ALÁ EGY SZIGORÚ SZAKMAI SZŰRŐNEK.

A kalcium 20 féle kalcium vegyületi formáinak értékelése

Az adatok mutatják, hogy a Ca-biszglicinátból származó kalcium százalékos felszívódása 44 ± 10,4 % volt, ami magasabb, mint a többi Ca-forrásból származó kalcium felszívódása, amely 16,6 ± 9,0 % és 24,2 ± 4,9 % között változott. Összességében elmondható, hogy a kalcium-biszglicinát 181,8%-kal jobban felszívódik a leggyakrabban használt szerves kalcium-citráttal összehasonlítva. (és egyébként a karbonáttal összehasonlítva.

forrás: Heaney, R. P., Recker, R. R., & Weaver, C. M. (1990). Absorbability of calcium sources: the limited role of solubility. Calcified tissue international, 46(5), 300–304. https://doi.org/10.1007/BF02563819

A kalcium-biszglicinátot nagyfokú felszívódás és felhasználás jellemzi az emberi szervezetben. A kalcium felszívódásának növelése érdekében táplálkozási kofaktort - D-vitamint - használnak, amely fenntartja a megfelelő kalciumszintet és segít csökkenteni a veszteségeket. A kalcium szervetlen formáival ellentétben a biszglicinát nem befolyásolja más ásványi anyagok felszívódását, beleértve a vasat is. 

forrás: THE INFLUENCE OF THE DOSE OF CALCIUM BISGLYCINATE ON PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES, SENSORY ANALYSIS AND TEXTURE PROFILE OF KEFIRS DURING 21 DAYS OF COLD STORAGE

TEKINTSE ÁT TOVÁBBI BISZGLICINÁT FORMÁJÚ ÁSVÁNYI ANYAGAINKAT, AMELYEK KIVÁLÓ FELSZÍVÓDÁSI PROFILLAL RENDELKEZNEK!

További biszglicinát formájú ásványi anyagok

A biszglicinát formáknak köszönhetően az összetevők nem gátolják egymás felszívódását és hatékonyságát, így akár együtt is alkalmazhatóak, szemben más leggyakrabban használt formákkal.

TOVÁBB A VAS-BISZGLICINÁT, A MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT, A CINK-BISZGLICINÁT TERMÉKOLDALAKRA A NÉVRE KATTINTVA.

Kalcium-biszglicinát, vas-biszglicinát, magnézium-biszglicinát, cink-biszglicinát termékoldalak

FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT KALCIUM TARTALOMMAL!

A Natur Tanya® KALCIUM-BISZGLICINÁT független, akkreditált laborban bevizsgált kiegészítő. A vizsgálati eredmény megerősíti, hogy a címkén feltüntetett kalcium hatóanyagtartalom a valóságnak megfelel és egyben az európai uniós szabályozásnak, így biztosítva az optimális élettani hatás elérését.

Kalcium tartalom vizsgálati módszer: EPA Method 6010C:2007

FÜGGETLEN AKKREDITÁLT LABORBAN BEVIZSGÁLT, ELLENŐRZÖTT GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES FORMULA

Natur Tanya® KALCIUM-BISZGLICINÁT független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható. 

A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,01 g laktóz/100 g terméket jelent.

 • Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: Megazyme K-LOLAC (2018)
 • Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: RIDASCREEN®FAST Gliadin R7002 (2018)

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap. maximum 120 nap.

Összetevők: szerves kalcium (kalcium-biszglicinát), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), maltodextrin, színtelen bevonat [stabilizátorok (hidroxipropil-metil-cellulóz, polietilén-glikol)], sűrítőanyag (hidroxipropil-metil-cellulóz), csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), stabilizátor (polivinilpolipirrolidon), BioPerine® fekete bors (Piper nigrum L.) gyümölcs kivonat 50:1, kolekalciferol.

Hatóanyagok a napi adagban

1 filmtablettában

Szerves kalcium (kalcium-biszglicinátból)

                               300 mg (37,5%*)

D3-vitamin

5 μg (100%*)

BioPerine® fekete bors (Piper nigrum L.) kivonat

      amelyből standardizált piperin

2,5 mg

2,375 mg

*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. 
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

BioPerine® is a registered trademark of the Sabinsa Corporation.

Adagolási javaslat: Az általános napi adag 1 tabletta két részletben (törővonal mentén kettétörve), lehetőleg étkezés közben, bő vízzel lenyelve. A személyre szabott adagolásnál azonban figyelembe kell venni a fogyasztó életkorát (pl. fejlődési és életkori szakaszok) és életmódját (sport, diétás program).

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!

Nettó tömeg: 90 g (60 db)

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

OGYEI ny.sz: 32912/2023

 • A termék 3 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
 • A termék fogyasztása magas vér-, illetve vizelet-kalciumszint esetén nem ajánlott

 

 
KAPCSOLÓDÓ KATEGÓRIÁK

Ezt a terméket még nem értékelték. Legyen Ön az első!

Értékelem

Natur Tanya - Kalcium-Biszglicinát - 60 db

Natur Tanya - Kalcium-Biszglicinát - 60 db

3.990 Ft