Állapot: Raktáron
Gyártó: Natur Tanya
Cikkszám: 5999565082284
Egységár: 116 Ft / darab
Szállítás: 4 napon belül
Natur Tanya FERMENTÁLT HIALURONSAV - alacsony molekulatömegű szerves hialuronsav, savmentes C-vitaminnal. A bőr és porcok egészségéhez.
Natur Tanya FERMENTÁLT HIALURONSAV - alacsony molekulatömegű szerves hialuronsav, savmentes C-vitaminnal. A bőr és porcok egészségéhez. Natur Tanya® FERMENTÁLT HIALURONSAV - alacsony molekulatömegű szerves hialuronsav, savmentes C-vitaminnal. A bőr és porcok egészségéhez.
Natur Tanya FERMENTÁLT HIALURONSAV - alacsony molekulatömegű szerves hialuronsav, savmentes C-vitaminnal. A bőr és porcok egészségéhez.
Baktérium fermentált, alacsony, 1 millió Dalton molekulatömegű szerves hialuronsav, savmentes, gyomorbarát C-vitaminnal, a bőr és porcok egészségéhez!1
A hialuronsav az emberi szervezetben egy teljesen természetesen megtalálható poliszacharid, mely nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik, saját tömegének akár az 1000-szeresét is képes víz formájában megkötni, hogy hidratáltan tartsa a testszöveteket. A hialuronsav jelen van minden kötőszövetben (köldökzsinórban, húgyhólyagban, belekben, végbélben, vaginában…), de különösen nagy mennyiségben található a bőrben, a szemekben, az ízületi porcokban (a csontok végén lévő szövet) és az ízületi folyadékban (az ízületek közötti védőfolyadék).
Habár szervezetünk képes önmagától előállítani hialuronsavat, a természetes szintje az életkor előrehaladtával, a nap UV sugarainak hatására csökken. A Natur Tanya® hialuronsav tabletta; 100 mg aktív, fermentált hialuronsavat tartalmaz adagonként, ezzel járulva hozzá a szervezetben lévő hialuronsav mennyiségének pótlásához.
A Natur Tanya® FERMENTÁLT HIALURONSAV ezen kívül a szövetek számára fontos C-vitamint is tartalmaz kalciummal pufferelve (kalcium-L-aszkorbát), amely a C-vitamin egy savmentes, gyomorbarát formája, mely érzékeny gyomorral és bélrendszerrel rendelkezők számára is ideális választás (így reflux, gyomorfekély esetén is), hiszen a kémhatása enyhén lúgos (7,1-7,4 pH).
Osztályozás (klasszifikáció) |
Csoportosítási osztályozás (kDa) |
Hialuronsav Bank |
Molekulatömeg (kDa) |
Alacsony molekulatömegű hialuronsav (LMW HA) |
< 1,200 |
Hyalgan Adant |
500-730 600-1200 |
Közepes molekulatömegű hialuronsav (MMW HA) |
1,200-3,600 |
Ostenil Hyalubrix Hyalubrix 60 Synocrom |
1,200-1,400 1,500-1,700 1,300-3,600 Átlagban 1,600 |
Nagy molekulatömegű hialuronsav (HMW HA) |
3,600-10,000 |
Hylan G-F 20 |
Átlagban 6,000-7,000 |
Ultra nagy molekulatömegű hialuronsav (UHMW HA) |
> 10, 000 |
Durolane Fermathron |
Átlagban > 10,000 Nem számszerűsíthető |
A hialuronsav egy poliszacharid (szénhidrát), amely diszacharidok (D-glükuronsav és D-N-acetil-glükozamid) ismétléséből áll. A szájon át történő hialuronsavat kisebb molekulákra/frgamentumokra kell lebontania az emberi szervezetnek. A nagy molekulák pedig közvetlenül nem tudnak felszívódni. Tehát a lényeg a hialuronsav méretén van.
Az étrend-kiegészítőkben használt hialuronsav molekulatömegének kisebbnek kell lennie, mint 1,2 millió Dalton.
Ugyanez a helyzet áll fent a kollagén esetében is, hiszen a biohasznosulás/felszívódás döntő többségében a molekulatömegtől (Dalton méret) függ. A Natur Tanya ezt a követelményt kielégíti, hiszen alacsony molekukatömegű alapanyagokkal kerülnek formulázásra termékeink, így többek között a biszglicinát formában levő, kiváló biohasznosulású ásványi anyagainkat is ide sorolhatnánk.
Az orálisan adagolt hialuronsav hidratálja a bőrt
Az orálisan adagolt hialuronsav enyhíti a ráncokat
(japán emberek bevonásával) (tajvani emberek bevonásával)
Hialuronsav: kulcsfontosságú összetevő a gyulladások kezelésében
Hialuronsav: molekuláris mechanizmusok és terápiás pálya
NATUR TANYA TIPP:
A hialuronsav eredményességét fokozza a kollagén és az elasztin, a C-vitamin és a bőséges folyadékbevitel. Amíg a hialuronsav vízmegkötő, a kollagén feszesítő, az elasztin rugalmasít, a C-vitamin kollagénképző.
A fermentáció magyar jelentése: erjedés. Több ezer évre visszanyúló egyik legrégebbi biotechnológiai eljárás. Történelem előtti időktől készít az ember fermentációval élelmiszereket, mint kenyeret, sajtot, sört és bort. Világszerte a társadalmak évezredekig erjesztették az ételeket a jó féle baktériumokkal, hogy olyan kíméletes és minőségi termékeket hozzanak létre, mint a joghurt és a miso.
A fermentáció folyamatán átment élelmiszereknek szigorú minőségi feltételeknek kell megfelelniük. Az ember felismerte és hasznosította az ezekben a folyamatokban rejlő lehetőségeket. Így jött létre a „fermentálás” (erjesztés), amely ma már, egy tudatosan tervezett gyártástechnológiai folyamat.
Nettó tömeg: 15 g (30 db)
Összetevők: kalcium-L-aszkorbát, nátrium-hialuronát, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), stabilizátor (polivinilpolipirrolidon), sűrítőanyag (polivinilpirrolidon), színtelen bevonat [stabilizátorok (hidroxipropil-metil-cellulóz, polietilén-glikol)], csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói).
Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta bő folyadékkal lenyelve.
Hatóanyagok a napi adagban (1 filmtablettában) |
1 tablettában |
Savmentes C-vitamin |
100 mg (125%*) |
Fermentált hialuronsav |
100 mg |
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referencia érték. |
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó.
OGYEI ny.sz: 33239/2023