Pharma Nord - K-Pearls K2-Vitamin gyöngyök 60 db

Állapot: Raktáron

Gyártó: Pharma Nord

Cikkszám: 5709976157200

Egységár: 155 Ft / darab

Szállítás: 4 napon belül


Tiszta, erős K2-vitamin olívaolajban oldva

K-Pearls

Tiszta K2-vitamin (Menakinon MK-7) hidegen sajtolt olívaolajban oldva.
100% ajánlott napi adag
Támogatja a normál csontozat és a normál véralvadás fenntartását
Kicsi, lágy zselatin kapszula, könnyen lenyelhető
Gyógyszergyártási gyakorlat mellett gyártva.

Egy kapszula tartalmaz:     NRV*
K2-vitamin 75 µg   100%

*NRV: Táplálkozási referenciaérték felnőtteknek.

Termékjellemzők

Adagolás:
Napi 1 kapszula.  A kapszula szétrágható vagy egészben lenyelhető.

Ne lépje túl az ajánlott mennyiséget.

Az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik a változatos étrendet vagy az egészséges életmódot.

Terhes és szoptató nőknek, valamint a gyógyszeres kezelés alatt állóknak a étrend-kiegészítő szedése előtt szakember tanácsát kell kérniük.

Összetevők
Tömegnövelő anyag: Olívaolaj
Kapszulahéj: Szarvasmarha zselatin
Nedvesítőszer: Glicerin, tisztított víz.
K2-vitamin (menakinon MK-7).
Színezék: vas-oxid

Tárolás
Szobahőmérsékleten tárolandó.
Gyermekek elől elzárva tartandó.
Tartalmazza: 60 kapszula = 11 g

Mi az a K-gyöngy?

A K-Pearls kisméretű, lágyzselatin kapszulák, kapszulánként 75 μg tiszta K2-vitamint (Menakinon MK-7) tartalmaznak. A K2-vitamint hidegen sajtolt olívaolajban oldják fel a felszívódás javítása érdekében. A kapszula mérete miatt könnyen lenyelhetőek, de rágni is lehet őket. A K-gyöngyöket étkezés közben vegye be.

All-Trans MK-7

A természetben a K-vitamin transz és cisz formában is megtalálható, ami a molekula térbeli szerkezetére vonatkozik. Az MK-7-nek csak a transz formája az, amely biológiailag aktív, míg a cisz formának nincs biológiai aktivitása. A K-gyöngyök teljes mértékben transz formájúak, így biológiailag aktívabbak.

Mi a K-vitamin?

A K-vitamin az A-, D- és E-vitaminnal együtt a zsírban oldódó vitaminok csoportjába tartozik.

A K-vitamint 1929-ben Henrik Dam dán biokémikus fedezte fel, ami később Nobel-díjat hozott neki. A vitamin a K-vitamin nevet kapta, ahol a K a koagulációt jelenti, (németül és dánul: Koagulation), ami a vér fontos alvadási képessége és annak időtartama. Később kiderült, hogy a K-vitaminnak két fő típusa van: a filokinon (K1) és a menakinon (K2). Ezenkívül létezik a K-vitaminnak egy szintetikus változata, a menadion (K3), amelyet általában nem használnak étrend-kiegészítőkben.

A K2-vitamin az MK-4-től az MK-14-ig különböző formákban fordul elő. Az MK-10 és afelett azonban ritkán fordul elő. Az MK-szám a K-vitamin úgynevezett izoprén egységekből álló oldalláncának hosszára utal. Az étrend-kiegészítőkben általában csak az MK-7 és az MK-4 kerül felhasználásra.

 

 

 

 

Miért éppen a K2-vitamin MK-7?

Mivel a K2-vitamin MK-7 hosszabb ideig marad a szervezetben, mint a K1-vitamin és a K2-vitamin MK-4 is, az MK-7-es változatot hatékonyabbnak tartják. A K1 és a K2 MK-4 is gyorsan metabolizálódik és kiválasztódik a szervezetben, és csak kis mennyiségű K-vitamin van a májban, a lépben és a tüdőben.

K-vitamin és a csontok

A K2-vitamin különösen fontos a kálcium csontszövetünkbe történő hasznosulásában. Csontszövetünk folyamatosan lebomlik és felépül. Hogy a csontszövet lebontása vagy felépítése dominál-e a csontokban, az életkorunktól, az aktivitási szintünktől és a táplálkozásunktól függ. Különösen a K2-vitamin vesz részt a kálcium csontszövetbe történő szállításában. A csontképző sejteket oszteoblasztoknak nevezzük. Ezek a K-vitamin által aktivált oszteokalcin nevű fehérjét termelnek, így segítik a kálcium felvételét a vérből és az erekből és megkötését a csontszövetben, ezzel támogatva a csontok normális működését.

K-vitamin és véralvadás

A K-vitamin a bonyolult véralvadási folyamat szükséges tényezője is. A K-vitamin szükséges a protrombin és a különböző véralvadási faktorok, az úgynevezett VII., IX. és X. faktorok képződéséhez.

A K2-vitamin jó forrásai az étrendből

A K1-vitamin a növényekben, különösen az avokádóban, a brokkoliban, a káposztában, a spenótban és a zöldbabban található.

Az étrendben a K2-vitamin elsősorban állati eredetű élelmiszerekben, azaz a húsban, a májban, a tojásban, a tejtermékekben, de az erjesztett szójatermékekben, a sajtban és a savanyú káposztában is megtalálható.

Az állati eredetű élelmiszerekben a K2-vitamin tartalma túlnyomórészt MK-4, míg a baktériumok túlnyomórészt az MK-7 formát termelik.

K-vitamin és bélbaktériumok

A bél jóindulatú baktériumait tápláló gyümölcsök és zöldségek túlnyomórészt K1-vitamint tartalmaznak a K2-vitaminnal szemben.

Ezek a bélbaktériumok azonban termelnek egy kis K2-vitamint, bár ez a mennyiség nem elegendő a szervezet szükségleteinek fedezésére. A rostban gazdag étrend jótékonyan hat a szervezet jóindulatú baktériumaira.

Hivatalos állítások

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) értékelte a K-vitamin mögötti bizonyítékokat, és a következő állításokat ismerte el:

  • Hozzájárul a normál csontozat fenntartásához.
  • Hozzájárul a normális véralvadáshoz.

Ezt a terméket még nem értékelték. Legyen Ön az első!

Értékelem